WELKE BAAN PAST BIJ MIJ?

En dan sta je daar op dat belangrijke kruispunt. Je twijfelt. Welke baan past bij mij?

Ga je rechtdoor of sla je toch maar beter af? Waar wil je eigenlijk geraken op termijn?  Stel Je gps in en volg de beste route richting jouw bestemming.

Loopbaanbegeleiding op jouw maat

Tijdens de sessies loopbaanbegeleiding werk ik met jou volgens deze principes:

  • to the point
  • no-nonsense
  • inspirerend
  • doelgericht

We kunnen zowel in Dadizele als in Westrem op kantoor afspreken.

Check zeker vooraf of je in aanmerking komt voor de loopbaancheques van VDAB.
Nog vragen of meteen kennismaken? Contacteer me gerust!

loopbaancheque VDAB

Ik wil gratis kennismaken

Of lees je liever eerst verder over mijn werkmethode?

SAMEN VINDEN WE JOUW IKIGAI

‘Welke baan past bij mij?’ Dat is dus de vraag die jij me ten eerste zal stellen.

Wel, dan vraag ik aan jou: wat is dat ‘passen bij’? Want kijk, er zijn verschillende redenen waarom een mens zijn job doet.

Doe je jouw job graag en kan je die goed? Dan is jouw drijfveer passie. Doe je iets graag en heeft de wereld ook nood aan wat je doet? Dan spreken we van een missie.

De Japanners hebben het over ikigai en bedoelen daarmee: de reden van je bestaan. Ik werk graag volgens dit ikigai-principe.

Want je hoort het wel vaker met enige bewondering vertellen: “Die heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt.” Of ondernemers leggen je enthousiast uit wat de missie is van hun zaak.

Maar wat maakt nu precies dat deze mensen zo vol kunnen zijn van hun baan? Wat is hier de gemene deler? Simpel, ze doen hun job graag. En dat is alvast de eerste vereiste om te kunnen spreken van werkgeluk.

Dan zijn er ook mensen die hun job ‘gewoon’ goed kunnen en ze worden er ‘gewoon’ voor betaald.  En er zijn er die elke dag gaan werken, ‘gewoon’… omdat klanten, patiĆ«nten, cliĆ«nten en collega’s op hen rekenen.

Bij deze mensen was de passie of de missie misschien ooit voelbaar, maar door de tijd zijn ze verstomd geraakt. Of ze kozen lang geleden het verkeerde pad en eigenlijk doen ze niet wat ze het beste kunnen. Of waar de wereld op zit te wachten.

Herkenbaar?

DUS: Welke baan past bij mij?

Om het juiste antwoord te ontdekken, onderneem ik met jou een boeiende tocht.

Jouw kernkwaliteiten en talenten vormen de basis van waaruit we zullen werken. We benoemen duidelijk de situatie waarin je nu zit en waar je naartoe wilt. Wat zijn daarbij jouw intrinsieke waarden?

De weg naar jouw ideale toekomst ligt bezaaid met verantwoordelijkheden, taken en omgevingsfactoren waar je zelf niet altijd grip op hebt. Tegen welke valkuilen dien je jezelf te wapenen?

We brengen al deze facetten duidelijk in kaart en laten die ideaal aansluiten op jouw competenties en motivatie. Op die manier krijg je meer inzicht in hoe jouw ideale job kan ingevuld worden.

Iedereen komt in zijn leven op knooppunten waarbij keuzes maken moeilijk is. Op dat moment is het van belang iemand naast je te hebben die je kan begeleiden en het vertrouwen geven dat je de juiste weg zal nemen.

En die job doe ik dus graag.

Overtuigd? Maak dan nu een afspraak!

Ik wil gratis kennismaken