HOE LEER JE JEZELF COACHEN?

Oké, het klinkt cliché, maar iedereen zoekt dat belangrijke evenwicht tussen werk en privé. Tussen zichzelf en de andere, ontspanning en inspanning, thuisblijven en weggaan.

Het goede nieuws? Iedereen kan die perfecte balans zelf leren creëren. Hoe dan? Door de beste coach te worden voor jezelf.

Gelukkige medewerkers presteren beter, gelukkige ondernemers halen betere deals binnen.

WORKSHOPS LEER JEZELF COACHEN

Jezelf coachen is eerst en vooral leren ontspannen. Pas daarna kan je jouw eigen doelen, visie en passie (her)ontdekken. Heb je dat toekomstbeeld duidelijk voor ogen, dan kan je jezelf positief naar je doelen sturen. Ondertussen houd je je eigen energiebalans op peil en werk je zo efficiënt mogelijk.

Dat is kortweg gezegd het traject dat ik met jou en jouw mensen wil doorlopen.

Tijdens 4 interactieve workshops van 3,5 uur leer ik jou en jouw medewerkers wetenschappelijk onderbouwde technieken om ten eerste gelukkiger te worden als mens. En ten tweede: te excelleren op de werkvloer.

IN 5 STAPPEN NAAR DE BESTE COACH VOOR JEZELF

1. Weg met die stress!

Stress is oorzaak nummer 1 van uitval op het werk. En ja, je mag dat gerust wijten aan die helse VUCA-wereld waarin we vandaag leven. Want die is Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous. In het Nederlands: Beweeglijk, Onvoorspelbaar, Complex en Dubbelzinnig.

Reden te meer om je stressniveau onder controle te krijgen. Dat doen we door de werking van onze hersenen eerst te begrijpen, vervolgens daarop in te spelen en zo gecontroleerd tot rust te komen. Je leert jezelf af te schermen voor de stress van anderen en meer tijd te nemen voor jezelf.

2. Bereik je doelen sneller

Wat is je missie? Wat is je visie? Waar wil je op termijn naartoe? Zolang je geen duidelijke koers uitstippelt, is je schip zo goed als stuurloos. En eens jouw doelen gezet, wil je die zo snel mogelijk bereiken, dat ook. Maar toch gebeurt het dat je ter plaatse blijft dobberen… wat is er aan de hand?

Wel, misschien ben je je nog niet bewust van de gewoontes die je belemmeren. Daarom krijg je van mij de nodige inzichten en tools om die obstakels te omzeilen en zo sneller op je bestemming te geraken.

3. Stuur jezelf positief

Terwijl je dan toch recht op je doel afgaat, doe je dat maar beter op de juiste manier. De enige manier. Die van de positieve zelfsturing. Het komt erop neer naar jezelf te kijken als een goede huisvader (of -moeder) en jezelf graag te zien.

Aanvaard jezelf, met al je goede én minder goede kanten. Zet je capaciteiten vol zelfvertrouwen in de verf. Geef jezelf schouderklopjes. Maak komaf met negatief spiraaldenken. Denk en doe alleen nog positief. Ontdek hoe je focus en je gedachten zelfs je cijfers doen stijgen.

4. Herstel tijdig je energie

Natuurlijk ben je niets met de voorgaande stappen als je energie op een laag pitje staat. Als je niet genoeg kan opladen naast, of zelfs al tijdens het werk. Daarom is het belangrijk om jezelf ook op dit vlak te coachen.

Je krijgt tips & tricks mee om sneller te recupereren van een stressvolle dag. Hoe je zonder problemen inslaapt, doorslaapt én fit wakker wordt. Hoe je opgeladen aan je werkdag begint en ook nog eens energie overhoudt voor je gezin ’s avonds.

5. Werk efficiënt

Tot slot kijken we nog naar de werkdag zelf. Hoe ziet die er doorgaans uit? Krijg je jouw takenlijst altijd netjes afgewerkt? Chapeau! In het andere geval: waaraan ligt dat dan? En hoe werk je wel zo efficiënt mogelijk?

Samen gaan we dieper in op die chaos in ons hoofd. Hoe we daar meer structuur in krijgen, bijvoorbeeld. En hoe we onszelf in opperste staat van concentratie en creativiteit brengen. Hoe zou het voor jou zijn om elke dag op die manier te mogen werken?

Boek nu een plaatsje voor jezelf en je medewerkers. Voor een boeiende ontdekkingstocht naar meer geluk en betere prestaties. Jezelf coachen werkt zowel curatief als preventief. Het geneest en het voorkomt.

Klaar voor verandering?

2 gedachten over “HOE LEER JE JEZELF COACHEN?

Geef gerust je mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.