De beste medewerkers zijn verslaafd

Hoe zou het zijn mochten je medewerkers even verslaafd zijn aan je bedrijf als aan hun computergame? En hoe brengen we ze dan zover?

Dit zijn mijn 7 tips voor jou, geleend van de gamemakers.

TIP 1 – Begin met je droom

Leg aan je medewerkers helder uit hoe het zal zijn om in een succesvol bedrijf als het jouwe te werken. En maak vooral goed duidelijk wat dat voor de medewerkers zelf betekent.

Hoe hun leven daardoor beter wordt, hoe zij meer geluk zullen ervaren. Dat dit voor hen meer welvaart en welzijn creëert. Vertel je visie en vertel ook over de stappen ernaar toe.

TIP 2 – Bepaal duidelijke spelregels

Niets zo frustrerend als een spel spelen waarvan je de regels niet kent. Anderen zijn je altijd voor. Je verliest en je weet niet waardoor. En even erg – al lijkt het niet zo – je wint en weet niet hoe het komt. Hoe kan je dan ooit kiezen voor meer winst en minder verlies?

Communiceer dus wat er voor je bedrijf belangrijk is. Geef complimenten wanneer iets helemaal in de richting van je visie gaat. En zeg het ook wanneer de verkeerde richting gekozen werd.

TIP 3 – Geef kansen, telkens opnieuw

Falen gebeurt toch. Mag het even a.u.b.?

Hoe vaak ik ook probeer, en hoe vaak mijn spelletje me ook “loser” noemt, ik weet dat ik steeds opnieuw kan proberen. Niemand speelt een computergame de eerste keer helemaal van voor naar achter. Maar de clou zit erin dat je steeds het gevoel hebt door te kunnen gaan en te mógen spelen.

Geef mensen in je bedrijf ook die kansen. Kansen om te groeien. En tja, dat gaat helaas vaak met falen gepaard. Maar wie nooit faalt, heeft wellicht zijn limiet nog niet ontdekt.

En als het toch gebeurt, wees er dan als eerste bij om je medewerker op te vangen. Moedig hem aan om verder te doen. Vaak is het voldoende dat je gewoon zegt dat hij opnieuw mag proberen. Dan klinkt dat etiketje van “loser” ineens veel minder erg.

TIP 4 – Maak levels en beloon

Elke computergame die zichzelf respecteert heeft verschillende levels. Je kan het ene level niet bereiken zonder een vorige succesvol te hebben afgewerkt. Want het ene zorgt dat je dingen leert, zodat je naar het volgende kunt.

Elk level is voor iedereen haalbaar. Sommigen moeten al eens vaker proberen dan anderen, dat is zo. Maar dat is geen probleem. De grootste voldoening haal je vaak uit het niveau dat je knap lastig vond. Hoe meer energie het kostte, hoe groter de vreugde eens je het haalt.

Euhm… ben ik nog over games bezig? Bedenk eens welke levels er in jouw bedrijf zijn.

TIP 5 – Daag uit

Elk niveau doet er een schepje bij, legt de lat een beetje hoger. Maar ook niet hoger dan haalbaar lijkt. Ben je nieuw in “the game”? Het eerste level is vaak heel basic. Eerst de lay-out, de tools, de hulpmiddelen leren kennen. Kortom je wat thuis voelen.

Daarna krijg je meer en meer uitdaging. Beetje bij beetje. Uitdagend omwille van de omgeving, de opdrachten, de verantwoordelijkheid…

Opgepast! Niet zelden zoeken goede medewerkers het op een ander, omdat ze de uitdaging niet meer voelen. Hoe je dat vermijdt? Zoek uit wat hen triggert. En wist je dit al? Soms is het ook plezant om nog eens een leveltje lager te spelen.

Hoe zit dat bij jouw medewerkers? Daag je hen genoeg uit met nieuwe taken? En mogen zij af en toe eens iets doen wat ze vroeger graag deden? Nadien pakken ze sowieso de draad weer op en gaan ze op zoek naar een nieuwe portie speelgenot.

TIP 6 – Geef voldoende middelen

Zorg ook dat je voldoende middelen aanreikt om de missie te doen lukken. Middelen die uiteraard aangepast zijn aan de noden van de opdracht en de obstakels die kunnen opduiken onderweg.

In een game kies je vaak zelf welk “wapen” je bij een bepaalde challenge inzet. Waarna je het wel snel zal merken of je de goede keuze hebt gemaakt. En ook hier weet je dat je altijd opnieuw kunt proberen. Met een andere tool of een andere aanpak.

Zie je de parallellen met je medewerkers? En met jezelf?

TIP 7 – Verras en doe eens een upgrade

In het spel zitten elementen die je tegenhouden, maar evengoed situaties die je een verrassende bonus opleveren. Het zijn zaken die je opnieuw moed geven om door te gaan. Die ervoor zorgen dat je de uitdaging terug aankunt en aandurft. Die je kans op de overwinning verhogen of die je de kans geven even te pauzeren zonder bedreiging.

Die verrassende elementen zorgen ervoor dat het spel aantrekkelijk en gevarieerd blijft. Dat je het dus blijft spelen. En af en toe komt er een upgrade. Die doet je verlangen om het vorige spel snel uit te spelen, zodat je naar het volgende kunt.

Hoe verras jij jouw medewerkers? Welke upgrade voorzie jij? Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Als het maar verrassend, vernieuwend of ontspannend is.

Op zoek naar meer inzichten of tips: www.businessinbalance.be Of maak het eens op maat: krist@businessinbalance.be

Geef gerust je mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.